Vrouw zijn

We zijn eerst en bovenal vrouw, daarna zijn pas moeder, partner, vriendin, collega, dochter, schoondochter.. 

Vrouw zijn, wat betekent dit eigenlijk? Ik heb dit lange tijd niet geweten en dacht zelfs dat ik moeder moest zijn, om echt vrouw te zijn. De kwaliteiten die wij vrouwen van nature in ons dragen, ben ik lange tijd uit het oog verloren. Ik was hard voor mezelf, ook wel stoer, vond mezelf zeker niet het allerbelangrijkste en ik deed alles (bijvoorbeeld mijn haren borstelen) altijd met veel hardheid. Ik vond het lastig om mij kwetsbaar op te stellen, om mijn grenzen aan te geven (pleasen is my middle name) en om echt mezelf te waarderen. Ik voelde me nooit echt op en top vrouw en het leek wel alsof ik mijn vrouw zijn heb willen verbergen.

Door de jaren heen heb ik mogen ervaren dat vrouw zijn met zachtheid, een diepe innerlijke stilte, overgave, goed voor jezelf zorgen, kwetsbaarheid en vooral heel lief (tender) zijn voor jezelf te maken heeft. Dat we allemaal als vrouw geweldig en mooi zijn, en dat we allemaal iets heel unieks in ons dragen. Dat vrouw zijn niets te maken heeft met moeder of partner van zijn, omdat dit rollen zijn, en niet wie we werkelijk zijn. Ik ben mij gaandeweg veel meer vrouw gaan voelen en kan mijn eigen vrouw zijn steeds meer omarmen. En ik leer nog elke dag! Ook weet ik nu dat ik compleet ben als vrouw, ook als ik geen moeder ben.

Er ligt veel druk op ons vrouwen en veel van deze druk komt vanuit onszelf. Hoe we moeten zijn, hoe we eruit horen te zien, hoe ons lichaam gevormd moet zijn en dat we alle ballen in de lucht moeten houden, om maar een paar voorbeelden te noemen. We hebben zelden het gevoel dat we goed genoeg zijn. We zijn als vrouwen best streng naar onszelf en hebben hoge verwachtingen, naar onszelf, én naar elkaar. De enige die dit beeld kan doorbreken, zijn wij zelf. Het begint bij jou en bij mij. Wij kunnen zelf een andere reflectie laten zien en dit begint bij de relatie die we met onszelf hebben. 

Nieuwtjes

  • 1
  • 2
Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill
Copyright © 2014 Mariette Reineke. All Rights Reserved.
mariettereineke.nl was designed by Wired Connexion.

 

How to get bonus http://f.betroll.co.uk/ Betfair