Kinderwens

Wij vrouwen zijn, met of zonder kind, allemaal ongelofelijk mooi en geweldig

Ik heb lange tijd een kinderwens gehad en wist niet beter dan dat ik moeder wilde (en zou) worden. Voor mij was dit een logische keuze, die hoorde bij het vrouw zijn en het leven. De overtuiging dat je als vrouw moeder wordt, zat heel diep in mij en kreeg ik ook gereflecteerd terug van de mensen om mij heen. Ik had ook veel verwachtingen van het moederschap en ervaarde het als een vervulling en invulling van het leven, én van mijzelf. Ik heb lange tijd rondgelopen met een gevoel dat ik iets miste, alsof er iets niet compleet was. Ik dacht dat het krijgen van een kind dit gevoel zou wegnemen en dat ik dan compleet zou zijn als vrouw. Een leven zonder kinderen kwam eigenlijk gewoon niet in mijn hoofd op en het idee alleen al (oud worden zonder kinderen) wilde ik niet toelaten en drukte ik weg.

Na een baarmoederhals operatie bleek het voor mij lastig om op een natuurlijke manier zwanger te worden, waardoor ik voor IUI behandelingen naar het ziekenhuis ben gegaan. Na vele behandelingen, een zwangerschap van 14 weken en een behoorlijk intensieve periode, hebben mijn toenmalige partner en ik in 2012 de beslissing genomen om niet verder te gaan met behandelingen en dus ook niet voor IVF te kiezen. Mijn lichaam zei heel duidelijk nee. Er was gaandeweg iets in mij veranderd en ik merkte dat 'het proberen zwanger worden' teveel de focus kreeg. Mijn zwangerschap in 2010 en het beëindigen ervan, is voor mij achteraf een groot kado geweest. Ik heb die ervaring volledig omarmd en ik wist dat dit niet zomaar gebeurde. Ik begon sterk te voelen dat er meer in het leven was dan moeder worden en ik ben heel eerlijk gaan kijken naar mijn overtuigingen, mijn gevoel van leegte, de relatie met mijzelf en de keuzes die ik maakte. Voor het eerst kon ik een toekomst zonder kinderen toelaten en drukte ik het niet langer weg. Ik ben support gaan zoeken, door middel van healing sessies, en dit heeft mij enorm geholpen. Ik ben een liefdesrelatie met mezelf begonnen, ben gaan luisteren naar mijn lichaam en ben een stuk controle gaan loslaten. Acceptatie was hierbij het magische woord....acceptatie van mijzelf en van de situatie. De focus ligt niet langer op wat er niet is, maar op wat er wél is. 

Heb je een kinderwens en probeer je zwanger te worden, maar lukt dit niet?  Ga je voor fertiliteitsbehandelingen naar het ziekenhuis, wil je graag een tweede kind maar duurt dit langer of ben je in een situatie dat je weet dat je geen kinderen (meer) zal krijgen en vind je dit lastig om te accepteren? Ik ondersteun je graag door middel van individuele begeleiding en lichaamsgerichte behandelingen. De focus ligt hierbij op jou, jouw lichaam en jouw vrouw zijn. 

Nieuwtjes

  • 1
  • 2
Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill
Copyright © 2014 Mariette Reineke. All Rights Reserved.
mariettereineke.nl was designed by Wired Connexion.

 

How to get bonus http://f.betroll.co.uk/ Betfair